fredag 23 september 2011

mm

I helgen var vi i Nha Trang för att få se något annat och för lite miljöombyte. Att ta sig dit tog sex timmar med buss och kostade nästan ingenting. Själva bussfärden var faktiskt i sig en upplevelse, då vi hade bokat buss över natten och därför hamnat på en så kallad sov-buss. Detta innebar att interiören inte bestod av vanliga säten, utan av små sovslafar som löpte längs väggarna och i mitten av bussen. Det hela såg mycket märkligt ut. Jag hade en hyfsat trevlig resa eftersom jag likt vietnameserna är ganska kort i rocken, men för de av oss som var längre var upplevelsen nog inte lika trevlig, då slafarna var anpassade efter vietnamesisk storlek.

Under lördagen åkte vi runt med båt till några små öar där vi snorklade, badade, solade och låg och plaskade i vattnet i små badringar. Med i båtturen ingick dessutom en stor och otroligt god lunchbuffé. Öarna var väl inget att hurra för, men vattnet var otroligt klart och det var härligt att åka båt. Efter lunchen så blev det till att sjunga karaoke och dansa på typisk turistmanér, och trots att alla människor på båten både var i mycket olika åldrar och hade olika nationaliteter så tycktes alla ha kul och vågade släppa loss på ett sådär uppfriskande ickejantelags-aktigt sätt.

Senare under kvällen åt vi middag på ett halvstort hål i väggen. Med i sällskapet hade vi nu också en kille från Holland som Mo hade lärt känna, samt hans amerikanska kompis, men det mest minnesvärda från den middagen var inte sällskapet. Det var maten. Jag kan utan att överdriva säga att den gav mig en sådan där sällsynt matorgasm.

Måltiden inleddes av en len och rykande rissoppa med musslor. Denna efterföljdes av en hotpot med grönsaker, fisk och skaldjur som med sin starka kryddighet och mustighet kittlade tungan på ett lagom irriterande sätt. Sist hade vi beställt in hel fisk, som vi tillsammans med färska kryddor, grönsaker, sås och rispapper tillverkade små vårrullar av. Fisken liksom smälte på tungan och vårrullarnas fylliga arom tycktes omfamna varenda smaklök. Hittills min absolut mest njutningsfulla kulinariska upplevelse här i Vietnam.

Resten av kvällen dansade vi på stranden, medan vi på söndagen besökte en marknad för att sedan ta bussen hem på kvällen. Tack och adjö



3 kommentarer:

  1. Hej Anna. Snålvattnet rinner till när jag läser din underbara beskrivning av eran resa till nha trang.Vad underbart läcker det lät. och vilken kul resa. längtar och älskar dig

    SvaraRadera
  2. Roligt att läsa om dina upplevelser kära syster :) klingting snackar snack LD

    SvaraRadera
  3. aah typiskt att ni redan sett den, ni skulle läst den först! jag vill verkligen se den när jag kommer hem.

    SvaraRadera